Nu kan villaägare minska bostadsbristen samtidigt som de säkrar sin egen ekonomiska situation!

Publicerad: 2020-10-02

Som rådgivare i denna spännande process var Emma Eriksson och Caroline Winje såklart på plats när Botello Bostäder igår invigde sitt nya koncept. Boverkets prognos är att antalet påbörjade bostäder minskar med cirka 15 procent i år. Botello vill på ett smart sätt expandera bostadspotentialen bland villaägare i Sverige.

Bostadsministern Per Bolund invigningstalade:

”Det konceptet som vi nu här kommer kunna bevittna, det är ju ett exempel på där faktiskt alla kan komma ut som vinnare, alla kan känna att man bidrar och att man får ut någonting av det här”.

Befolkningen och bostadsbyggandet har ökat kraftigt de senaste fem åren. Men nu minskar byggandet igen – och risken är stor att utvecklingen blir än sämre till följd av Covid-19. Hushåll hotas av arbetslöshet och försämrad ekonomi. Det ställer högre krav på bostäder som är ekonomiskt effektiva. Nu kan du som villaägare vara med och bidra till en mer hållbar bostadsmarknad och samtidigt säkra din ekonomiska situation. Genom att arrendera ut en del av din tomt bidrar du till att minska bostadsbristen samtidigt som du tjänar på det.

Läs mer om konceptet hos Botello