Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Entreprenadrätt – en introduktion till AB 04

12 februari 2016

Peter Degerfeldt, Landahl Advokatbyrå, och Lennart Åhl, W&Ö, är båda advokater med en lång erfarenhet av entreprenadrättsliga frågor och biträder vid såväl rådgivning som tvister inom byggbranschen. De är erfarna föredragshållare för bygg- och juristbranschen och är även ofta anlitade som skiljemän vid entreprenadtvister.

Den svenska entreprenadrätten regleras i de flesta fall av branschens egna standardavtal, i första hand av Allmänna Bestämmelser för bygg-, anläggnings- och installationsentreprenader (AB 04) som kan sägas vara den centrala entreprenadrättsliga basen inom svensk rätt. I Entreprenadrätt – en introduktion till AB 04 ges en introduktion till tillämpningen av de 10 kapitel och 132 paragrafer som avtalet innehåller.

Boken syftar till att på ett enkelt, sammanfattande och lättförståeligt sätt ge en introduktion till AB 04 och sätta standardavtalet i en praktisk kontext. Den riktar sig främst till de som saknar grundkunskaper inom entreprenadrätt och särskilt AB 04, men kan även fylla en funktion som uppslagsbok för den som redan har kunskap om AB 04. Boken innehåller även ett kortare avsnitt med hänvisningar och rättsfallsreferat från senare års praxis inom entreprenadrätten från Högsta domstolen.

Läs gärna mer om boken på Studentlitteraturs hemsida: Om boken

Provläs utdrag ur boken: Utdrag ur boken